Gowdra mane gadde oota\ Badanekayi kayi gojju / Brinjal gojju
ನಮ್ಮ ಹಳ್ಳಿಗಳಲ್ಲಿ ಬಿಸಿ ಬಿಸಿ ಊಟದ ಬುತ್ತಿ ತಗೊಂಡು ಗೌಡತಿ ಗದ್ದೆಗೆ ಹೋಗೋದು ಸಾಮಾನ್ಯ.
ಮುದ್ದೆ ಜೊತೆ ಉಪ್ಪುಸಾರು, ಹಾಲುಸಾರು , ಕೈ ಗೊಜ್ಜು /ಹಸಿ ಗೊಜ್ಜು , ನಾಟಿ ಕೋಳಿ ಸಾರು, ಬಸ್ಸಾರು etc ಒಳ್ಳೆಯ combinations .
ತುಂಬಾ ಬೇಗ ಮಾಡಬಹುದಾದ ಉಪ್ಪು, ಉಳಿ , ಖಾರ ಇರುವ ಕೈ ಗೊಜ್ಜು ಹೇಗೆ ಮಾಡೋದು ನೋಡೋಣವ ?
Ingredients Required:
Green Brinjal - 1No
Onion - 2 medium ones
Garlic - 2 pods
Green chilly - 2 Nos
Tomatoes - 2 medium ones
Tamarind - small marble sized
Red chilly - 1No
Salt to taste
How to prepare:
ಮುದ್ದೆ ಜೊತೆ ಉಪ್ಪುಸಾರು, ಹಾಲುಸಾರು , ಕೈ ಗೊಜ್ಜು /ಹಸಿ ಗೊಜ್ಜು , ನಾಟಿ ಕೋಳಿ ಸಾರು, ಬಸ್ಸಾರು etc ಒಳ್ಳೆಯ combinations .
ತುಂಬಾ ಬೇಗ ಮಾಡಬಹುದಾದ ಉಪ್ಪು, ಉಳಿ , ಖಾರ ಇರುವ ಕೈ ಗೊಜ್ಜು ಹೇಗೆ ಮಾಡೋದು ನೋಡೋಣವ ?
Ingredients Required:
Green Brinjal - 1No
Onion - 2 medium ones
Garlic - 2 pods
Green chilly - 2 Nos
Tomatoes - 2 medium ones
Tamarind - small marble sized
Red chilly - 1No
Salt to taste
How to prepare:
- Wash the brinjal and smear oil on it and burn over the gas burner.
- Till its tender and done. Remove the outer skin by peeling it.
- In same way chilly is little burnt in flame.
- In a bowl add chopped onion and tomatoes,brinjal,crushed garlic,tamarind, chilly, salt,
- Mix all together well using hand (ಕೈ ಗೊಜ್ಜು) thats how the name is followed by :)
- Ready to serve with hot Ragi balls - Mudde.
Looks yummy and spicy... will try this at home soon.
ReplyDeleteHi Naveen,thanks for the comment.You will surely love this kayi gojju :) please leave a comment after you try this. Goes well with bisi mudde
DeleteHi Naveen,thanks for the comment.You will surely love this kayi gojju :) please leave a comment after you try this. Goes well with bisi mudde
Delete